Ihanat naiset -värityskirjaa alkoi syntyä, kun mursin nilkkani joulukuussa 2015.

Makasin sängyssä jalka paketissa. Kerroin kavereilleni Facebook-päivityksessäni syventyväni vihdoinkin luovaan kirjoittamiseen, koska siitä olin pitkään haaveillut ja se oli mielestäni ainoa mitä pystyin tekemään. Mutta ei aikaakaan, kun aloin piirrellä – kuvataiteilija kun olen – ja niin sai Ihanat naiset -värityskirja alkunsa. Luova ihminen ei koskaan jää toimettomaksi!

Luonnospiirroksia syntyi paljon, ja kolmas kehittelykierros alkoi tästä alla olevasta luonnoksesta.

Ihanat naiset -värityskirjan luonnosteluvaihetta, kun makasin jalka kipsissä.

Alla kaikki luonnokset, joita piirsin värityskirjaa varten. Keskimmäisessä kasassa ovat kaikki pois heitettävät luonnospiirrokset. Oikealla on muutamia luonnoksia, jotka päätin säästää odottamaan jatkojalostusta. Vasemmalla on värityskirjaan päätyneiden piirrosten originaalit, alkuperäiset tussipiirrokset.

Heinäkuussa 2016 osallistuin kolmella, kookkaalla värityskirjan tussipiirroksella yhteistaidenäyttelyyn Galleria Foggassa, Helsingissä. Tässä kerron näyttelyn avajaisissa yleisölle piirroksistani ja tulevasta värityskirjastani.

Kesällä 2016 värityskirjan piirrokset olivat jo kokolailla valmiita ja kirjan painajaksi olin valinnut helsinkiläisen Nord Print -kirjapainon. Halusin käyttää kotimaista kirjapainoa, vaikka ulkomaiset olisivat olleet halvempia. 

Syyskuussa 2016 värityskirjat tulivat kirjapainosta. Kävin kaikki 300 kirjaa käsin läpi, sillä halusin varmistaa, että asiakkailleni päätyvät kirjat ovat kaikki moitteettomia. Tarkistin jokaisen kirjan, koska eräs kirjailijatuttavani jokunen vuosi sitten aukaisi esikoiskirjansa kirjalaatikot liian myöhään ja huomasi, että romaanin sisus, teksti oli eri päin kuin kirjan kannet… Koska reklamaatioaika oli mennyt umpeen, hän ei saanut mitään hyvitystä.

Helppo värityskirja lapsille. Väritä kaverin kanssa.

Lokakuussa 2016 osallistuin Helsingin kirjamessuille. Viimeisenä messupäivänä osastolleni oli joskus ihan jonoa värittämään värityskirjan piirroksia. Joka päivä oli värityskirja-arpajaiset värittäneiden kesken ja vain arvontaan osallistuvien kesken. Päivän väritykset pääsivät vaihtuvaan näyttelyyn osaston seinälle.

Helsingin kirjamessut oli erittäin antoisa kokemus, sillä sain tavata monia värittämisestä innostuneita henkilöitä ja heidän kanssaan oli todella mukavaa jutella. Olen iloinen, että päätin osallistua kirjamessuille näytteilleasettajana, vaikka se maksoikin paljon. Messuosallistuminen ylitti kaikki odotukseni. Kaikkein mukavinta tietenkin oli se, että sain maksettua osastoni Ihanat naiset -värityskirjan kirjamyynnillä. Kirjoja on mennyt messujen jälkeen hyvin kaupaksi. Enää on vain muutama kirja jäljellä (tilanne huhtikuussa 2023).

Värityskirjan tekijä

Olen taiteilija Sirpa Papinaho. Vuonna 2000 perustin yrityksen GraFigure, jossa voin yhdistää kaiken luovan osaamiseni: maalaamisen, piirtämisen, valokuvauksen ja kirjoittamisen. Olen siis muotokuvamaalari. Olen myös valokuvaaja sekä Kulttuurilehti Eliaksen päätoimittaja ja taittaja. Päätoimittajan ja taittajan työn lopetin keväällä 2023. Teen myös videoita: Toinen YuoTube-kanavistani.