Ihanat naiset -värityskirjassa on 42 kpl ihanaa ja helposti väritettävää piirrosta erilaisista naisista, jotka ovat muotokuvataiteilija Sirpa Papinahon piirtämiä.

Voit meikata naiset, punata huulet ja posket, piirtää kaartuvat ripset ja kulmakarvat sekä värjätä hiukset haluamallasi tavalla.

Piirroksissa näkyy taiteilijan kädenjälki. Ja jos joku henkilö muistuttaa jotakin henkilöä, se on silkkaa sattumaa. Kaikki piirrokset ovat taiteilijan. mielikuvituksen tuotetta ja lukuisten luonnosten kautta syntyneitä.

Tartu kynään ja ryhdy värittämään. Päästä luovuutesi valloilleen!

Koe muutoksen ihme värittämällä

Ihanat naiset -värityskirjan tekijä kertoo:

Kun teini-ikäisenä aloin meikata, tykkäsin värittää, meikata aikakaus- tai sanomalehdissä olleita kasvokuvia. 

Tein mustekynällä silmiin kajal-rajaukset, piirsin pitemmät ripset, muotoilin kulmakarvat ja hahmottelin luomivärin. Lisäksi saatoin piirtää uuden tukan, tai myös silmälasit, jos henkilöllä ei laseja ollut. Joskus hammasrivin paljastava naurukuva sai mustan kohdan, puuttuvan hampaan. Kaljupäähän piirsin muutaman tikin. Joku sai hakaneulan poskeensa, sillä punk-musiikki oli tulloin tullut Suomeen.

Mielikuva väritettävästä henkilöstä muuttui piirtelyni takia. 

Kiltin näköisestä henkilöstä tuli rajusti meikattu ja ylpeä valokuvamalli, villi punkkari tai pelottava vampyyri. Jostakin tuli rillipäälukutoukka, nörtti. Kiinnostuin ihmiskasvojen välittämästä viestistä, ja 16-vuotiaana päätin ryhtyä piirtämään muotokuvia. Tähän mennessä olen tehnyt muotokuvia yli 300, ja vuodesta 1998 lähttien olen maalannut upseerimuotokuvia, muun muassa Lahden Upseerikerholle.

Ihanat naiset -värityskirjassa koet saman muutoksen ihmeen. 

Piirrosten naiset alkavat elää, kun ryhdyt värittämään silmiä, piirtämään ripsiä ja kulmakarvoja, punaamaan poskia ja huulia, laittamaan väriä hiuksiin.

Silmien ilme, katseen voima tai voimattomuus, meikki tai meikittömyys, hiusten malli ja väri, vaatteiden tyyli väreineen ja kuvioineen välittävät mielikuvaa henkilön persoonallisuudesta. Millainen hän on luonteeltaan, mitä hän harrastaa, mitä tekee työkseen, mistä asioista hän pitää, mikä on hänen elämäntilanteensa, onko hän onnellinen vai painaako jokin mieltä. Valitsemasi värit piirroksiin kertovat myös sinusta.

Värityskirjan 42 piirroksen järjestys on tarkkaan mietitty.

Kuvat muodostavat tietynlaisen tarinan naisen elämästä, ilman sanoja. Katsele ja kuuntele kuvia millaista tarinaa ne sinulle kertovat.

Piirrokset jakautuvat tunnelmaltaan ja sisällöltään neljään osaan. 

Ensimmäinen osa on pisin, sitten tapahtuu käänne ja kuvat muuttuvat, kunnes tapahtuu uusi käänne ja kuvat muuttuvat jälleen. Ihan lopussa on kolme kasvokuvaa, joissa naiset ovat ilman meikkiä ja hiuksia. Piirrä niihin juuri sellainen ehostus ja hiukset, jotka sielusi silmin näet.

Ihanat naiset -värityskirja syntyi yli vuoden kestäneen ideoinnin ja luonnostelun tuloksena. 

Kolme värityskirjan piirrosta oli A2-kokooon suurennettuina ja väritettyinä (musta tussi, lyijykynä ja sininen puuväri/silmät) yhteisnäyttelyssä ”Kaupunki keskellä kesää” Galleria Foggassa, Helsingissä, heinäkuussa 2016: kansikuva Encantamiento – Lumous (värityskirjan sivulla 15), Diiva (sivulla 19) ja Colombina, La Venetziana (sivulla 21), joka oli myös elokuussa 2016 Kaapelitahtaalla, Helsingissä, Suomen Taiteilijoiden vuosinäyttelyssä.

Antoisia värityshetkiä!

Sirpa Papinaho

Ihanat naiset -värityskirja kirsikkapuun varjossa